Budyń jaglany bananowo-kokosowy

Budyń jaglany, bananowo-kokosowy

Mojemu dziecku znudziło się „gryzienie” kaszy na śniadanie i od pewnego czasu zajada się budyniami i musami, oczywiście jaglanymi. Dzisiejszy przepis na budyń jaglany, bananowo-kokosowy, jest jak zwykle łatwy, szybki i przyjemny. Warto spróbować kaszy jaglanej w tej formie. To jej kolejna, zaskakująca odsłona.

SKŁADNIKI/ 2 porcje:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1/4 szklanki mleka kokosowego
  • 1/4 szklanki wody

PRZYGOTOWANIE:

  • Zagotowałam wodę w rondelku, dodałam do niej pokrojonego w plasterki banana i gotowałam ok. 4 minut.
  • Dodałam do rondelka z bananem kaszę jaglaną, mleko kokosowe i olej kokosowy, wymieszałam i podgrzałam.
  • Zdjęłam z ognia, dodałam wiórki kokosowe i zblendowałam wszystko dodając przegotowaną wodę w razie potrzeby.
  • Przełożyłam do miseczki, udekorowałam wiórkami kokosowymi i jagodami goji.
Budyń jaglany bananowo-kokosowy
Budyń jaglany, bananowo-kokosowy