Kawa kokosowa

Kawa kokosowa

Dlaczego mleko kokosowe do kawy? Po co wymyślać? Czasem trzeba…

Lubiłam kiedyś kawę z pianką… Z pianką z krowiego mleka, dokładniej. Kiedy po raz pierwszy byłam na diecie jaglanej, zakaz picia mojego ulubionego cappuccino, był dla mnie mnie największym ciosem. Po jakimś czasie polubiłam czarną kawę. Rozsmakowałam się w niej: mam swoje ulubione mieszanki, sposoby parzenia, palarnie i kawiarnie. Czasem jednak brakuje mi ukochanej pianki. I tu pojawiło się pytanie: skąd ją wziąć? Mleko krowie jest tak beznadziejnym produktem w tej chwili, że nie warto brać go do ust, zostały mleka roślinne. Próbowałam z kilkoma, ale one albo się nie pienią, albo zupełnie mi nie smakują. Aż trafiłam na kokosa. To jest to! Okazało się że mleko kokosowe uwielbiam, że jest bardzo zdrowe i na dodatek spienia się. Znalazłam swój ideał. Kawa kokosowa jest moim zdaniem przepyszna, a dodatkowo bardzo sycąca – mleko kokosowe jest dość tłuste, ale jest to bardzo zdrowy tłuszcz.

SKŁADNIKI/ 1 szklanka:

  • 100ml espresso
  • 100ml mleka kokosowego

PRZYGOTOWANIE:

  • Przygotowałam espresso ze swojej ulubionej kawy.
  • Podgrzałam mleko kokosowe.
  • Zmiksowałam kawę i espresso do uzyskania pianki.
Kawa kokosowa
Kawa kokosowa
Kawa kokosowa
Kawa kokosowa