Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem

Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem

Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem to naprawdę majowe danie. Połączenie chrupiących warzyw i kurczaka zamarynowanego w sosie sojowym bardzo dobrze smakuje. I jest to kolejne danie ekspresowe! 20 minut i gotowe!

My jedliśmy je z białą kaszą gryczaną, ale z ryżem lub młodymi ziemniakami, też będzie pysznie.

Już nie mogę się doczekać na młodą czerwoną kapustę! Wtedy przepis na Czerwoną kapustę z jabłkiem, czyli modrą kapustę będzie idealny.

SKŁADNIKI/ 2 porcje:

  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • 300 g piersi kurczaka
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 marchewka
  • 10 pieczarek
  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 1 młoda cebulka ze szczypiorkiem

PRZYGOTOWANIE:

  • Piersi kurczaka pokroiłam w kostkę, przełożyłam do miski, dodałam sos sojowy, wymieszałam i odstawiłam do lodówki na minimum 30 minut
  • Na patelni rozgrzałam olej ryżowy
  • Posiekałam cebulę w drobną kostkę i zeszkliłam na oleju
Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem
Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem
Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem
Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem
Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem
Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem
Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem
Młoda kapusta ze szparagami, pieczarkami i kurczakiem

Zobacz podobne przepisy