Parmezan z migdałów

Parmezan z migdałów

Dieta bez nabiału może być smaczna, to pewne, jednak czasem tak by się chciało poczuć smak sera, posypać czymś makaron, warzywa czy kaszę… Przyznam szczerze, że kiedy zobaczyłam na Jadłomonii parmezan z migdałów, nie wierzyłam że „to” będzie przypominać parmezan. Że będzie dobre wiedziałam, bo migdały uwielbiam pod każdą postacią, ale gdzie im do sera… Spróbowałam i powiem szczerze, że to jest pyszne!!! I bardzo „serowe”.

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka blanszowanych migdałów
  • 3 łyżeczki płatków drożdżowych
  • szczypta soli morskiej
  • mała szczypta chili

PRZYGOTOWANIE:

  • Migdały i przyprawy włożyłam do misy blendera. Na początku dodałam tylko troszkę soli i chili.
  • Wszystkie składniki zmiksowałam na piasek.
  • Spróbowałam i jeszcze troszkę doprawiłam.
  • Parmezan z migdałów może być przechowywany w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce, przez kilka tygodni.
Parmezan z migdałów
Parmezan z migdałów