Co wiemy o tłuszczach? Na czym smażyć? Jaki olej wybrać do sałatki?
Do smażenia powinniśmy używać tłuszczy o wysokiej temperaturze dymienia. Co to oznacza? Czytaj dalej O tłuszczach, czyli: na czym smażyć, jaki olej do sałatki?
Smacznie i zdrowo na co dzień
Co wiemy o tłuszczach? Na czym smażyć? Jaki olej wybrać do sałatki?
Do smażenia powinniśmy używać tłuszczy o wysokiej temperaturze dymienia. Co to oznacza? Czytaj dalej O tłuszczach, czyli: na czym smażyć, jaki olej do sałatki?
Rodzajów masła na półkach sklepowych jest mnóstwo. Różnią się nazwą, wyglądem, ale też składem. Jak w tym gąszczu wybrać dobre, prawdziwe masło?
Czytaj dalej Jak wybrać dobre, prawdziwe masło?
Kasza jaglana, bio, eko, w malutkich opakowaniach i kupowana na wagę, tańsza i droższa… Którą wybrać?
Kupiłam kaszę jaglaną już chyba od wszystkich dostępnych w moim mieście (i okolicy) producentów, pakowaną i „z worka”, w eleganckim markecie i w małym warzywniaku. Podsumowując akcję kupowania i testowania kaszy, spisałam kilka wniosków. Czytaj dalej Kasza jaglana – którą kupować? Czy drożej znaczy zdrowiej?
Jak gotować kaszę jaglaną? Jak to zrobić, aby kasza jaglana nie była gorzkawa i nie sklejała się, ale była sypka? To bardzo proste. Czytaj dalej Kasza jaglana – jak ją ugotować?