Chleb, który zmienia życie

Chleb, który zmienia życie

Pomysł na „chleb, który zmienia życie” pochodzi ze strony: www.mynewroots.org. Czy zmienił moje życie? Troszkę. Po kilku tygodniach jedzenia kaszy jaglanej na śniadanie (nie skarżę się, bo kaszę uwielbiam), chleb jest miłą odmianą. Smakuje nawet mojej 7-latce, która kaszę gryczaną je (bo musi ;)), ale za nią nie przepada. Za to tym chlebem się zachwyca, chociaż sporo w nim gryki! Czytaj dalej Chleb, który zmienia życie

Kluski śląskie

Kluski śląskie i modra kapusta

Tradycyjne, nasze, polskie kluski – kluski śląskie. Zrobione z ugotowanych ziemniaków, z dodatkiem mąki ziemniaczanej i jajka. Takie kluski robiła moja mama i babcia, zawsze tak samo: ziemniaki ugotowane i wystudzone (najlepiej z poprzedniego dnia), i proporcje na cztery (opisałam tą metodę poniżej). Zawsze wychodzą i są pyszne. Czytaj dalej Kluski śląskie