Jaglane kluski leniwe

Jaglane kluski leniwe

Jaglana wersja klusek leniwych, lub kopytek, lub pierogów leniwych… Sama nie wiem, która nazwa będzie najwłaściwsza. Jaglane kluski leniwe w smaku są neutralne, dobrze smakują i w wersji wytrawnej: z ziołami i surówką lub z duszonymi warzywami, ale też bardzo smaczne na słodko: z cynamonem i prażonymi jabłkami, gruszkami czy śliwkami. Czytaj dalej Jaglane kluski leniwe

Pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii

Ten przepis na pasztet z cukinii znalazłam w książce A. Kręglickiej pt.: „Smaki miłości”. Wiedziałam, że będzie mi smakował od kiedy tylko go zobaczyłam. I… nie zawiodłam się. Jest lekki i sycący jednocześnie, jest też bardzo aromatyczny, dzięki dużej ilości świeżych ziół. Czytaj dalej Pasztet z cukinii

Potrawka z cukinią, warzywami i ziołami

Potrawka z cukinią i warzywami

Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw. Jest delikatna, zdrowa, lekkostrawna. Dzisiejsze danie: potrawka z cukinią, warzywami i ziołami, to właśnie cukinia w towarzystwie papryki, pomidorów i ziół. Uwielbiam lato, kiedy cukinii jest mnóstwo, a moje faworytki czyli malutkie „cukińki” niewiele większe od ogórka, można zdobyć bez problemów. Czytaj dalej Potrawka z cukinią, warzywami i ziołami