Shake jaglany, truskawkowo - kokosowy

Shake jaglany, truskawkowo – kokosowy

Sezon truskawkowy w pełni, korzystamy z niego ile się da! Shake jaglany, truskawkowo – kokosowy z olejem kokosowym, posmakował nam tak bardzo, że niemal codziennie się nim raczymy. Moja córka uwielbia śniadania których nie trzeba gryźć, więc shaki jaglane robię głównie dla niej, ale wszyscy chętnie się dołączają do jaglano-owocowej uczty. Shake może być zupełnie zimny, ale może też być ciepły (my tak wolimy rano) – używam wtedy ciepłej, świeżo ugotowanej kaszy, lub dodaję gorącego mleka do miksowania.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3/4 szklanki truskawek
  • 5 daktyli
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1/2 – 1 szklanki mleka kokosowego, migdałowego lub wody

PRZYGOTOWANIE:

  • Daktyle zalałam gorącą wodą na 15 minut.
  • Wszystkie składniki włożyłam do wysokiego naczynia i zblendowałam.
  • Dolewałam mleko lub wodę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji i smaku.
  • Wypijamy go zwykle na śniadanie, obowiązkowo w szklance i z rurką 🙂
Shake jaglany, truskawkowo - kokosowy
Shake jaglany, truskawkowo – kokosowy
Shake jaglany, truskawkowo - kokosowy
Shake jaglany, truskawkowo – kokosowy