Kasza jaglana z truskawkami

Kasza jaglana z truskawkami i morelami

Kasza jaglana z truskawkami i morelami, to taka zwykła, nasza codzienna kasza z owocami. Korzystamy z sezonu truskawkowego i jemy je codziennie. Zawsze je dokładnie myję, często sparzam wrzątkiem. W takie upały jakie są teraz, przygotowuję kaszę ok. 0,5 – 1 godziny wcześniej, wstawiam do lodówki i jemy zimne kaszowe desery na śniadanie.

SKŁADNIKI/ 1-2 porcje:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka truskawek
  • 4 suszone morele
  • 2 świeże morele
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • szczypta cynamonu

PRZYGOTOWANIE:

  • Ugotowaną na sypko i przestudzoną kaszę jaglaną wymieszałam z pokrojonymi w kosteczkę suszonymi morelami, olejem lnianym i cynamonem.
  • W osobnym rondelku dusiłam pokrojone na mniejsze kawałki truskawki ok. 5 minut. Następnie je zblendowałam.
  • W miseczce ułożyłam kaszę, polałam musem truskawkowym, dodałam świeże morele.
Kasza jaglana z truskawkami
Kasza jaglana z truskawkami